Kewatec Aluboat

SAMARBETET MELLAN KEWATEC ALUBOAT OCH DEN NORSKA LOTSBÅTSOPERATÖREN BUKSER OG BERGING LEDER TILL NYTT LOTSBÅTSAVTAL

15.2.2018

Kewatec AluBoat har ingått ett skeppsbyggnadskontrakt med Bukser og Berging gällande leverans av två Pilot 1820-lotsbåtar. Kewatec har under de senaste två åren producerat och levererat totalt 6 lotsbåtar åt Bukser og Berging, de två nya båtarna kommer att levereras i slutet av år 2018.

”Efter grundlig testning av Kewatecs 1820-lotsbåtar, har vi funnit dessa ”state-of-the-art”-lotsbåtar mycket lämpliga och effektiva för vår framtida lotsbåtstjänst” säger John A. Nielsen, Bukser og Berging AS. ”Speciellt nöjda är vi med båtarnas goda sjö- och manöveregenskaper samt låga bränsleförbrukning. Det nya avtalet är ett gott bevis på vår tillfredsställning med Kewatecs kvalitet och leveranser, och vi ser fram emot ytterligare två Pilot 1820 lotsbåtar i vår flotta.”

”Vi är väldigt nöjda över att det goda erkännandet och förtroendet att få tillverka fler av de omtyckta lotsbåtarna till Norge”, säger Kewatec AluBoats verkställande direktör Jens Ahlskog. ”De krävande förhållanden som den norska kusten innebär passar bra in på våra båtar, verksamheten skall rulla på dygnet runt – sommar som vinter.”

Den norska lotsbåtstjänsten blev privatiserad i 2016, och övertogs av Buksér og Berging AS. Företaget äger och handhar driften av omkring 25 lotsbåtar samt 35 bogserbåtar huvudsakligen utöver hela norska kusten.

 

KEWATEC PILOT 1820 IPS

LOA                                             18,2 m

BOA                                             5,1 m

Deplacement                               23 t

Djupgående                                 1,5 m

Antal passagerare                      10

Huvudmotorer                            Volvo Penta IPS 900, 2 x 700 Hk

Toppfart                                      35 knots

Bränsleförbrukning                     6,4 l/nm

Bränsletankar                              2 x 1300 l

Ballasttankar                              3400 l

Max bullernivå i styrhytt             65 dB(A)