Kewatec Aluboat

Kewatec Aluboat bygger räddningsbåt åt Landskrona stad

8.6.2017

Aluminiumsbåtvarvet Kewatec AluBoat och Landskrona stad i Sverige har ingått avtal om byggnation av en snabbgående ambulans- och räddningsbåt till stadens räddningstjänst. Båten skall stå färdig i maj 2018.

Båten är 13,7 meter lång, 3,7 meter bred och kommer att väga omkring 15 ton. Toppfarten kommer att bli knappt 35 knop. Båten utrustas med två dieselmotorer med IPS-drev från Volvo Penta. Förutom att båten utrustas för sjukvårdstransporter kommer båten dessutom att vara försedd med vattenkanon för brandbekämpning samt värmekamera för sjöräddningsuppdrag.

Kewatec AluBoats försäljningschef Jan Wargh är mycket positiv till det nya avtalet. ”Kewatec har redan tidigare utmärkt sig som en av nordens ledande leverantörer av hållbara yrkesbåtar, och det är glädjande att få leverera våra moderna fartyg också till sjukvårdsändamål.” Företaget har en gedigen erfarenhet av att planera, bygga och leverera lotsbåtar, arbetsbåtar, brand- och oljebekämpningsbåtar, passagerarfartyg samt fritidsbåtar.

”Den nya båtmodellen baserar sig långt på våra passagerarbåtar, och vår starka kompetens inom båtar till brand- och räddningsverken i Finland gjorde det enkelt att anpassa båten till ett formidabelt multiverktyg för brand- och sjöräddningsuppdrag”, konstaterar Jan Wargh.

Tilläggsinformation:

Oy Kewatec AluBoat Ab, försäljningschef Jan Wargh, jan.wargh@kewatec.fi, tel. +358 207 789 120

Landskrona räddningstjänst, räddningschef Eva Lövbom, eva.lovbom@landskrona.se, +46 418 470 720

 

Signing_Landskrona

Räddningschef Eva Lövbom och försäljningschef Jan Wargh tecknade avtal gällande leverans av räddningsbåt.