Kewatec Aluboat

Meripelastusseura hankkii kymmenen uutta meripelastusvenettä Kewatec AluBoatilta

24.3.2018

Suomen Meripelastusseura on 23.3. päättänyt hankkia kymmenen uutta meripelastusvenettä Kokkolassa toimivalta Kewatec AluBoatilta. Hankinnan kokonaisarvo on noin 5 miljoonaa euroa.

Hankittavien veneiden runkomateriaali on alumiini, ja ne ovat n. 9 metriä pitkiä, n. 2,8 metriä leveitä ja syväykseltään alle metrin propulsioratkaisusta (vesisuihku tai perämoottori) riippuen. Veneiden huippunopeus on vähintään 42 solmua (perämoottori) tai vähintään 37 solmua (dieseljet -propulsio).

– Tämän kokoluokan veneet ovat tulevaisuudessa aluskalustomme keskeisin työväline, sanoo Meripelastusseuran tekninen päällikkö Lasse Kämäräinen. – Veneessä on välttämätön varustus, mutta se pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman yksinkertaisena ja kevyenä, jotta käyttöönotto, ylläpito ja miehistön koulutus olisi helppoa.

Keskihytillisiin veneisiin tulee hydraulisesti avattava keulaportti, meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston, sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Ohjaamo varustellaan nykyaikaisilla navigointi- ja kommunikointilaitteilla.

– Veneiden sähköjärjestelmät toteutetaan EmpirBus-väyläratkaisuna, joka mahdollistaa modernit ohjaus- ja valvontaratkaisut sekä joustavamman elinkaaren muutostilanteissa, kertoo Lasse Kämäräinen.

Veneet valmistuvat vuosina 2018-2022, ja sarjan ensimmäinen vene sijoitetaan keväällä 2019 Helsinkiin. Lisäksi hankintaan sisältyy vähintään neljän lisäveneen optio. Hankintasopimus allekirjoitetaan hankintalainsäädännön edellyttämän kolmen viikon odotusajan umpeuduttua.

Suomen Meripelastusseura ry on 56 meri- ja järvipelastusyhdistyksen keskusjärjestö, jonka tärkeimpiä tehtäviä on hankkia ja varustaa pelastusalukset jäsenyhdistysten vapaaehtoismiehistöjen käyttöön. Vapaaehtoiset meripelastajat suorittavat vuosittain vesillämme yhteensä noin 1 500 eriasteista pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua saa yli 3 000 ihmistä.

Oy Kewatec AluBoat Ab on erikoistunut ammattikäyttöön tarkoitettujen alumiiniveneiden rakentamiseen ja kuuluu niiden johtaviin valmistajiin Pohjoismaissa. Telakka on kymmenien vuosien aikana toimittanut satakunta viranomaisvenettä mm. puolustusvoimille, pelastuslaitoksille, luotsauslaitoksille ja poliisille. Kokkolassa toimiva yritys työllistää noin 50 henkilöä.

Lisätietoja:

Meripelastusseuran tekninen päällikkö Lasse Kämäräinen, puh. 040 503 1110.

Kewatec AluBoatin toimitusjohtaja Jens Ahlskog, puh. 0207 789 122.


Kuvaoikeudet: Suomen Meripelastusseura