Kewatec Aluboat

KEWATEC TECKNADE AVTAL GÄLLANDE LEVERANS AV ARBETSBÅT

16.10.2017

Kewatec AluBoat har skrivit avtal med ÅBT Rederi AB från Sverige gällande leverans av en 15 meters arbetsbåt av typen WORK 1500-2.

ÅBT Rederi är ett nystartat rederi som med denna arbetsbåt startar en verksamhet som baserar sig på godsleveranser ut i Stockholms skärgård. Rederiet har sitt huvudsäte i Åkersberga.

Kewatec WORK 1500-2 är en mycket omtyckt båt. Den mäter endast 14,95 x 5,15 meter, men har stor en förvånansvärt stor lastkapacitet. Grävmaskiner och andra fordon sitter fint på det förstärkta aluminiumdäcket.

 

Arbetsbåtens radiostyrda lyftkran har visat sig vara ett mycket praktiskt redskap, exempelvis för att lyfta taktegel direkt upp på kundens tak.

 

Även om båten är en stark och mångsidig arbetshäst, är den förvånansvärt snabbgående. Med dubbla inombordsmotorer uppnår den drygt 30 knop, och har ett brett marschfartsregister. Djupgåendet är minimalt, utan last kommer båten in på ställen med blott 60 cm djupgående.

Båten har en styrhytt som kan tippas framåt. Styrhytten är kompakt, men rymmer allt nödvändigt – dubbla fjädrande säten, bänk med rymliga förvaringsutrymmen samt pentry med utrustning och rinnande vatten.

Arbetsbåten till ÅBT Rederi kommer att levereras i Augusti 2018.