Kewatec Aluboat

Kewatec Pilot 1620

Kewatec Pilot 1620 påminner till stor del om 15-meters versionen, som är en mycket omtyckt lotsbåt i både Sverige och FInland. Denna förlängda modell tar vara på de goda skrovegenskaperna och tack vare ett längre och slankare skrov förbättras sjöegenskaperna ytterligare. Kewatec Pilot 1620 har levererats till både finska och norska lotsväsendet i flera exemplar, och samtliga båtar är utrustade med dubbla Scania 13-liters motorer, Twindisc backslag och Steelcraft Duplex stålpropellrar.

Navigationspaketet är omfattande, och innehåller två radarenheter, stora skärmar, starka LED sökarljus, infraröd termisk kamera, osv. Båtarna har också livräddnings- och MOB-utrustning vare sig det är eget manskap eller andra nödställda som behöver assistans.

Vattenburen värme i däck, i lotsplattformar och räcken ökar säkerheten när vintern gör sig påmind. Samtliga rutor, backspeglar och vindrutetorkarblad är uppvärmda, för att säkerställa god funktionalitet även vintertid.

Motorrummet är generöst tilltaget, och man har gott om stårum i hela skrovet. På vardera sidorna av huvudmaskinerna finns utrymme för underhåll och service. Alla system är lättillgängliga, även om alla komponenter är ämnat för yrkesbruk och hårda förhållanden. Styrhuset är helt flexibelt monterat, vilket ger en mycket tyst och komfortabel arbetsplats för besättningen.

 

Skicka mej en broschyr på e-post!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Modell Pilot Boats
Längd 16.2 m
Bredd 5.1 m
Vikt 18.5 t
Maskin 2x 368 kW - 500 HP
Bränsle 2400 LITER
Fart 27 KN
Djup 1.2 m
Besättning 1
Passagerare 6

Galleri & video