Kewatec Aluboat

Uusia Kewatec AluBoatin luotsiveneitä Finnpilotille

16.11.2016

Finnpilot Pilotage Oy ja Oy Kewatec AluBoat Ab allekirjoittivat tiistaina 15.11.2016 sopimuksen alumiinirakenteisen nopean luotsiveneen rakentamisesta. Vene valmistuu viimeistään elokuussa 2017.

Luotsiveneitä käytetään luotsien kuljettamiseen laivojen ja satamien välillä avovesiaikaan, ympäri vuorokauden ja kaikissa sääoloissa. Finnpilotilla on käytössään 28 nopeaa luotsivenettä ja 33 jäissä kulkevaa luotsikutteria sekä lisäksi 10 jään päällä kulkevaa hydrokopteria.

Käyttöympäristö, -määrät ja -tarkoitus vaativat kalustolta äärimmäistä luotettavuutta ja toimivuutta, sillä luotsipaikat sijaitsevat lähes poikkeuksetta avomerellä. Laiva ja luotsivene ovat liikkeessä, kun luotsi siirtyy luotsitikkaita pitkin laivaan tai sieltä pois. Veneet on suunniteltu 3000 tunnin vuotuiseen käyttöön.

Uuden veneen kokonaispituus on 16,2 metriä, leveys 5,1 m ja syväys 1,3 m. Vene painaa on noin 18,5 tonnia, sen huippunopeus on noin 27 solmua ja siihen tulee kaksi Scanian 500 hv moottoria.

Tilaus on osa Finnpilotin tekemää EU:n laajuista julkista hankintaa. Seuraavan kolmen vuoden aikana Finnpilotilla on optio hankkia neljä nopeaa venettä Kewatec AluBoatilta. Yhteensä veneiden hankinta-arvo on noin 4,2 milj. euroa.

 

 

 

pilot1620_ga