Kewatec Aluboat

KEWATEC ALUBOAT SOLMI MERKITTÄVÄN LUOTSIVENESOPIMUKSEN NORJALAISEN OPERAATTORIN KANSSA

21.3.2017

Oy Kewatec AluBoat Ab ja norjalainen Buksér og Berging ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmen nopean luotsiveneen toimittamisesta. Ne valmistuvat viimeistään tammikuussa 2018.

 

Kewatec AluBoat on solminut uuden laivanrakennussopimuksen norjalaisen luotsiveneoperaattori Buksér og Bergingin kanssa. Sopimus koskee 3 venettä sekä kahden veneen osto-optiota. Sen yhteisarvo on noin 6 M€. Veneet ovat mallia PILOT 1820 IPS, ja ne toimitetaan tämän vuoden lopussa sekä ensi vuoden alussa.

 

Uuden luotsivenemallin kokonaispituus on 18,2 metriä, leveys 5,4 m ja syväys 1,3 m. Vene painaa noin 21,5 tonnia, sen huippunopeus on noin 35 solmua, ja siihen asennetaan kaksi Volvo Pentan 700 hv moottoria ja IPS900 propulsiolaitetta. Kahden miehistön jäsenen lisäksi mukaan mahtuu myös 10 matkustajaa. Veneet siis soveltuvat luotsaustoiminnan ohessa myös laivojen miehistön kuljettamiseen.

 

Kewatec AluBoatin toimitusjohtaja Jens Ahlskog on kiitollinen: ”Toimitimme viime vuonna samalle asiakkaalle kolme ’PILOT 1620’ -luotsivenettä, ja olemme luonnollisesti iloisia siitä, että positiivisen palautteen lisäksi pääsimme myös toimittamaan lisää veneitä”. Uudet luotsiveneet ovat pari metriä pitempiä kuin edelliset, ja ne varustetaan Volvo Pentan IPS-vetolaitteilla. ”IPS-vetolaitteiden käyttö luotsiveneissä ei ole aivan tavallista, mutta polttoainesäästöjen kannalta tässä tapauksessa järkevää, koska veneitä käytetään 3000 tuntia vuodessa”, kiteyttää Jens Ahlskog.

 

Norjan luotsausveneliikennöinti siirtyi kokonaisuudessaan huhtikuussa 2016 oslolaiselle yritykselle Bukser og Berging AS. Uusi operaattori vastaa kymmenen vuoden ajan koko luotsilaivastosta ja kutterinkuljettajista.

LOS1820 IPS_Draft