Kewatec Aluboat

Kewatec Aluboat rakentaa ambulanssiveneen Ruotsiin

8.6.2017

Alumiinivenetelakka Kewatec AluBoat ja Landskronan kaupunki Ruotsissa ovat allekirjoittaneet sopimuksen nopean ambulanssi- ja pelastusveneen toimittamisesta kaupungin pelastuslaitokselle toukokuussa 2018.

Veneen pituus on 13,7 metriä, leveys 3,7 m ja paino on noin 15 tonnia. Veneen huippunopeus on noin 35 solmua, ja siihen asennetaan kaksi Volvo Pentan dieselmoottoria ja IPS-propulsiolaitetta. Vene varustetaan sairaskuljetuksia varten, mutta lisäksi siihen asennetaan vesitykki palotorjuntaa ja lämpökamera meripelastustehtäviä varten.

Kewatec AluBoatin myyntipäällikkö Jan Wargh on tyytyväinen uuteen sopimukseen. ”Kewatec on jo aiemmin tullut tunnetuksi yhtenä ¨Pohjoismaiden johtavista alumiinivenevalmistajista, ja iloitsemme siitä, että saamme toimittaa moderneja tuotteitamme myös sairaanhoitotoimintaan.” Yrityksellä on pitkä ja laaja kokemus luotsiveneiden, työveneiden, palo- ja öljyntorjuntaveneiden, matkustaja-alusten sekä huviveneitä suunnittelusta, rakentamisesta ja toimittamisesta.

”Uusi venemalli perustuu pitkälti matkustajaveneisiimme, ja vahva osaamisemme pelastuslaitosten veneiden toimittamisesta auttoi paljon uuden monikäyttöisen pelastusveneen suunnittelussa”, toteaa Jan Wargh.

Lisätietoja:

Oy Kewatec AluBoat Ab, Sales Manager Jan Wargh, jan.wargh@kewatec.fi, tel. +358 207 789 120

Landskrona rescue department, Rescue Manager Eva Lövbom, eva.lovbom@landskrona.se, +46 418 470 720

Signing_Landskrona

Pelastuspäällikkö Eva Lövbom ja myyntipäällikkö Jan Wargh allekirjoittivat sopimuksen pelastusveneen rakentamisesta.