Kewatec Aluboat

KEWATEC ALUBOAT JA ÅBT REDERI AB OVAT ALLEKIRJOITTANEET SOPIMUKSEN TYÖVENEEN TOIMITTAMISESTA RUOTSIIN

16.10.2017

Kewatec AluBoat ja ÅBT Rederi AB ovat allekirjoittaneet sopimuksen 15 metriä pitkän työveneen toimittamisesta Ruotsiin. Vene on tyyppiä WORK 1500-2.

ÅBT Rederi on vasta perustettu varustamo, jonka kotipaikka on Tukholman koillispuolella sijaitsevassa Åkersbergan kaupungissa. Se on aloittamassa toimintaa, jonka perusajatuksena on kuljettaa tavaraa Tukholman saaristoon.

Kewatec WORK 1500-2 ei ole syyttä pidetty vene. Se on vain 14,95 metriä pitkä ja 5,15 metriä leveä, mutta silti hämmästyttävän kantava ja tilava. Sen vahvistetulle alumiiniselle kannelle mahtuu jopa kaivinkoneiden kaltaisia isoja työkoneita.

 

Kewatec WORK 1500-2 -veneen radio-ohjattu hydraulinosturi on osa veneen käytännöllisyyttä painottavaa varustusta. Sillä voi esimerkiksi nostaa tiiliä suoraan rannasta asiakkaan saunan katolle.

 

Vaikka Kewatec WORK 1500-2 on väkivahva ja monipuolinen työhevonen, se laukkaa kuin lämminverinen. Kahden sisäperämoottorin voimin se saavuttaa runsaan 30 solmun nopeuden, ja sillä on myös laaja matkanopeusrekisteri.

Sen syväys on sen sijaan todella pieni: lastaamattomana se ui vain 60 senttimetrin syvyydessä.

Kewatec WORK 1500-2:n erikoisuuksiin kuuluu ohjaushytti, jonka voi kipata eteenpäin. Sillä tavoin päästään helposti käsiksi koneisiin. Silti kompaktissa hytissä on kaikki, mitä siinä pitääkin olla, kuten kaksi jousitettua istuinta, penkki, jossa on runsaasti säilytystilaa sekä pentteri varusteineen. Myös juokseva vesi kuuluu niihin.

Vene toimitetaan ÅBT Rederille elokuussa 2018.